HTML

Egy egyszerű polgár agymenései

Talán mindenkivel előfordult már az életben, hogy hosszabb-rövidebb időre kikapcsolódni vágyik. Ám ez a kikapcsolódás nem csak a klasszikus értelemben vett "menjünk-diszkóba-és-igyunk-három-hányásig" lehet, hanem lehet egyfajta analízis. Analízis az életünkről, mit miért csinálunk úgy ahogy, mi miért van úgy ahogy. Nos, valami ilyesmiről fog szólni ez a blog.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Előszó

2009.08.02. 21:17 Tomasz_a_gozmozdony

A blog azért jött létre, mert bár felgyorsult világunkban egyre inkább az automatizmusokra vagyunk utalva, azért lássuk be, nem mindig jó az, hogy visz magával az a bizonyos ár. És mi csak tehetetlenül sodródunk, várva sorsunk beteljesülését. Az átlagember nem is nagyon akarna ezen változtatni (hozzáteszem, nem is lehet), sőt, nem is érdekli az a tény, hogy ő most bizony kőkeményen egy folyamat, egy rendszer része. Ezt a rendszert azonban nem ő alakítja, hanem a rendszer alakítja őt. Aki egyszer kiesik ebből a rendszerből, borzasztó nehezen fogadja be újra. A rendszernek nagyon komoly személyiségmódosító hatása van, aki nem megfelelő az adott feladatkör elvégzésére, egész egyszerűen nem kerül be ebbe a körforgásba. A cél viszont kétségtelenül az, hogy mindenki bekerüljön. Hogy miért? A napi megélhetés, szocializálódás (amibe ugyanúgy beletartozik az ápoltság, mint az általános viselkedésformák), a tűréshatár mind-mind ennek a végeláthatatlan elvárás-kavalkádnak a részei. Nem tudunk mindennek megfelelni egyszerre, így optimalizálni kell magunkat, olyan alapvető dolgokban való megfelelésre kell kizárólag törekedni, ami segít, hogy előremozduljunk a társadalom képzeletbeli szamárlétráján. Amin minél magasabban áll valaki, annál nagyobb tekintélye lesz a többi taggal szemben.

Írásaimban megpróbálok rávilágítani az alapvető mechanizmusokra, természetesen saját tapasztalataimból táplálkozva. Ezt nem kell szentírásként kezelni senkinek sem, hiszen csak az egyéni véleményem vetülete, mindennapi dolgokra vonatkoztatva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomasz-agymenesek.blog.hu/api/trackback/id/tr851283867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása